SOMATIC DIALOGUES ACADEMY

SODA képzési felhívás

Szomatikus mozgásoktató képzés – Somatic Movement Educator training

A Somatic Dialogues Akadémia (SODA) 2023. júniusától 2025. júniusáig futó 500 órás szomatikus mozgásoktató (Somatic Movement Educator) képzést indít. A képzés nyitott minden jelentkező felé, akit a szomatikus irányzatokkal, technikákkal, szellemiséggel való mélyebb ismerkedés, illetve hosszabb tanulmány érdekel. A program egyaránt ajánlott az oktatás, a terápia, a művészetek területén dolgozó szakembereknek, illetve bárkinek, aki végzettségét akár más hivatásokban, akár személyes fejlődésében alkalmazni szeretné.

A program a Body-Mind Centering®, Laban Bartenieff Movement Analysis®, Skinner Releasing Technique®, és a Kontakt Improvizáció anyagából merít, és azokra a további információkra, erőforrásokra összpontosít, amelyek ezek "párbeszédéből" fakadhatnak. A tananyag a szomatika alapjaitól, a négy iskola anyagában való elmélyedésen keresztül a tanultak alkalmazásáig terjed, magában foglalja a saját hivatásterületüknek megfelelő integráció támogatását, és szakmai mentorálást biztosít.

A SODA (Somatic Dialogues Academy) oktatói csapat tagjai több éve dolgoznak együtt különféle oktatási, terápiás és művészeti programokban, és mindannyian az általuk képviselt testtudatos és szomatikus iskolák elismert, magas színvonalú oktatói.

A képzés az ISMETA (International Somatic Movement Education and Therapy Association - Nemzetközi Szomatikus Mozgás Oktatási és Terápiás Szövetség) szakmai támogatásával és előírásainak megfelelően épül fel. A SODA által kiállított szomatikus mozgásoktató végzettséget az ISMETA elismeri.

A program két egymásra épülő szakaszból áll. Az első képzési szakasz 300 óra, 2023 júniusától 2024 júniusáig tart. Az első fázis a test- és mozgástudatosság elsajátítását célozza a következő kompetenciák mentén: a mozgás anatómiai és élettani alapjai, szomatikus testtudatosság, mozgásfolyamatok hatékonyságának növelése, mozgásminták újraszervezése, mozgásos önkifejezés, mozgáselemzés, szomatikus élmények verbális és nonverbális kommunikációja.

A második szakasz 200 órából áll és 2024 augusztusától 2025 júliusáig tart. A második szakasz a facilitálásra és az oktatási módszertanra fókuszál. A teljes, 500 órás képzés végére megszerezhető kompetenciák és készségek a következők: mozgásos tevékenységek tervezése és facilitálása, óravázlatok kidolgozása, a mozgásminták támogatása és újraszervezése (repatterning); mozgásos tapasztalati folyamatok, explorációk vezetése. A program végére a hallgatók képessé válnak arra, hogy integrálják, és érdeklődési területüknek megfelelően készség szinten alkalmazzák a szomatikával kapcsolatos ismereteiket.

A képzés Budapesten (Sín Arts, Gyutacs u. 10., 1139) zajlik. (térkép)

A maximális hiányzás a teljes óraszám 10%-a.

A program kétnyelvű (angol-magyar).

A teljes oktatás 10%-a online történik.

A jelentkezés feltétele: alapvető érdeklődés a szomatika iránt, elhivatottság, tapasztalat a szabad mozgásfelfedezésben, elköteleződés a programban való teljes részvételre.

Jelentkezni az itt található jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével lehet az alábbi címre: somaticdialogues@gmail.com

A jelentkezés határideje: 2023. június 2.

A jelentkezési lap beérkezése után a jelentkezőket félórás személyes interjúra hívjuk, amin az oktatói csapat két tagja vesz még részt. Az interjú helye Budapest.

Fizetés:

Június 10.-ig egy összegben fizetve: 1.350.000 Ft

Trimeszterenként fizetve - 3 egyenlő részben
490.000 Ft/ trimeszter
Befizetési határidők: 2023 június 10; 2023 december 31; 2024 április 30-ig.

Havi fizetési mód:
Első részlet: 270.000 Ft - június 10.-ig fizetve , majd 12 hónapon át havonta 110.000 Ft

Dátumok és tervezett témák

2023

június 11-17.: Testtapasztalat

augusztus 17-20.: Én és mások, Etikus érintés

október 12-15.: Mozgásdinamika

november 24-25. ONLINE: Áttekintés & Reflexió

2024

január 11-14.: Testkapcsolatok és szomatikus struktúrálódás

február 2, 9, 16, 23. ONLINE: Szomatikus munka az Online térben

március 21-24.: Test és Tér

online: április 12-13.: Elmélet, szakirodalom & Csoportos munka

április 25-28.: Mozgáskapcsolatok

május 24-25. ONLINE: Szakasz-záró projekt előkészítése

június 14-23.: Integráció & Alkotás, Szakasz-záró projekt